Zakaj je ustanovitelj Zooma izginil neznano kam?

In spet se je začelo kot pri vsakem začetku šolskega leta, da otroci slabše vidijo. Miopične korekcije se povišujejo za cca 1 dioptrijo, ker ne vidijo na tablo.

Vsem je znano, da velika uporaba “pametnih” pomagal na blizu podaljšuje čas akomodacije pri posamezniku in s tem čas, ko je oko prilagojeno gledanju na blizu. Ob tem se posledično zamegli slika na daljavo saj nasprotidelujoče mišice ni in je to pasivni proces. S tem ostane oko “v krču” in dostikrat v navidez večji dioptriji.

Največja umetnost je takemu šolniku predpisat očala,da se mu te težave ne poslabšujejo in hkrati vidi dokaj ostro tudi na tablo oz.na daljavo.

Jasno,da so starši ob takih povečavah dioptrij prestrašeni, šokirani, razočarani, pripravljeni obsojat trenuten pouk na daljavo kot vzrok poslabšanja dioptrije zaradi uporabe računalnika, tablic po več ur na dan, ki so dostikrat na manjši razdalji od očesa kot je to pri pisanju na papir -posledica velikosti ekranov, velikosti razpredelnic v katerih se tudi odrasli dostikrat izgubijo, saj je težko imeti kompleten pregled na velikosti diagonale cca 10 do 15 cm.

O sami politiki, trenutni ureditvi šolstva bodo govorili in govorijo bolj kompetentne osebe. Moje je, da osvetlim problem s katerim se srečujem v ambulanti in zaradi katerega dobivam vprašanja kako zadevo omiliti. Ena izmed pomoči so vmesne pavze, druga stara očala.. Vsekakor pa je najbolje opozarjat na čimbolj normalno razdaljo pri delu na blizu (25 cm) in pa omejevanje uporabe v prostem času.

Tukaj bom bolj za šalo pojasnil naslov, da se je mogoče ustanovitelj Zooma ustrašil staršev otrok, ki nosijo očala in se jim je dioptrija povečala. 🙂

Lep pozdrav,
Amer Beharić

Preberi več
Preberi več
Preberi več
Preberi več
Preberi več
Preberi več
Preberi več
Nazaj na vrh