NOVA NEINVAZIVNA KIRURGIJA OČI IN OBRAZA

Prva frakcijska plazma kot varen neablativen estetski poseg za področje oči in obraza. Omogoča nekrvavo operacijo, brez puščanja brazgotin. Možnosti popravljanja:

  • blefarohalaz,
  • ksantelazem,
  • glajenje gub,
  • pomlajevalni postopki obraza z botulinum toksinom (botoks),
  • zmanjšanje brazgotin, kot tudi
  • odstranjevanje fibromov, cist in aken na nekrvav način.

Več informacij lahko dobite osebno v OPTO centru.

Glajenje gub
Blefarohalaze
Odstranjevanje aken

POMLAJEVANJE Z PLASMAGE LASERJEM

Za korekcijo površinskih kožnih sprememb in pomlajevanje kože uporabljamo plazma laser kot prvi neablativni računalniško kontrolirani frakcijski laser.

POSEG

Ob natančnem opisu poteka zdravljenja, pričakovanih rezultatih in možnih zapletih je treba ustvariti realno pričakovanje. Za odstranitev nekaterih sprememb je dovolj enkratno zdravljenje, pri drugih pa je potrebno ponoviti. Vsaj od štiri do osem tednov po zdravljenju moramo omejiti izpostavljenost soncu. Lasersko zdravljenje bolnikom ne povzroča večjega neugodja. Glede na vrsto posega ali velikost in lokalizacijo kožne spremembe ter glede na starost bolnika se odločimo za ustrezno obliko anestezije. Manjše spremembe pri odraslih običajno zdravimo z lokalno anestezijo z injekcijo, v večini preostalih primerov uporabimo lokalno anestezijo v obliki mazila, ki ga 40 minut pred posegom nanesemo na obsevano področje. Pri invazivnih pomlajevalnih tehnikah so učinki zdravljenja zelo opazni, vendar pa so stranski pojavi in obdobje celjenja nekoliko daljši.

Z vsakim prehodom laserskega žarka odstranimo vrhnjo, od sonca, kajenja in drugih dejavnikov poškodovano ter spremenjeno plast kože. Z laserjem tudi stimuliramo celice v koži (fibroblaste), ki posledično proizvajajo nov kolagen, bistveni element kakovostne in lepe kože. Sodobni laserji nam omogočajo uporabo različnih nastavitev, ki jih prilagajamo vsakemu posamezniku posebej. Z laserjem lahko zgladimo statične kožne gube. Učinki so v primerjavi z drugimi metodami trajnejši.

Plazma laser deluje na principu ustvarjanja plazme z visoko računalniško vodeno frekvenco,kar ustvari posebno agregatno stanje plazme. Ob tem se sprošča visoka temperatura,ki je prisotna na površini kože, kar upari povrhnje celice brez prodiranja v globino. Ostanek na koži je pokrita rana,pod katero nastaja mlada gladka koža (zato neablativen laser). Prednost tega je,da je mlada koža spodaj bolje zaščitena pred vplivi UV kot pri ablativnih laserjih. Kljub vsemu je še vedno priporočljiva zaščita z uporabo UV zaščitnih krem. Same povrhnje rane pa se dajo pokriti z uporabo pudra prvih 14 dni po posegu, oziroma preden odpadejo.

S PLASMAGE laserjem prav tako lahko neinvazivno in brez stranskih povrhnjih sprememb stimuliramo nastanek kolagena in gladimo povrhnje gube kože, kar kožo pomladi. Postopek je potrebno ponoviti 4 do 5 krat na leti, da je učinek bolj viden in dlje časa trajajoč.

NEGA PO POSEGU

Po posegu se začne obdobje okrevanja, ki je glede na vrsto laserskega posega (jakost delovanja, število prehodov, velikost točke delovanja, način delovanja) psihofizično različno naporno. Ko se vrnete v domače okolje, si zagotovite mir za počitek. Še 24 ur po posegu se izogibajte dvigovanju težjih bremen in težjim telesnim dejavnostim. Pričakovano je, da vas bo po operaciji bolelo, intenziteta in trajanje bolečin pa se razlikujeta od posameznika do posameznika in sta odvisna od kirurškega posega, anatomije in osebnosti bolnika; dojemanje bolečine je subjektivno in ga med pacienti ni moč primerjati. Bolečine navadno izzvenijo v nekaj urah po operaciji. Po operaciji sta prehodno vidni blaga oteklina in hiperpigmentirane točkaste rane. Oteklina se v prvih dneh po operaciji ob hlajenju umiri, rane pa izginejo v dveh do treh tednih. Še 14 dni po posegu odsvetujemo uporabo izdelkov, ki vsebujejo vitamin A. 6–12 mesecev po posegu odsvetujemo izpostavljanje močnemu soncu (uporabite kremo s SPF 50) in obiske solarija. Svetujemo uporabo priporočenih mazil za nego kože.

POGOSTA VPRAŠANJA

Ali so možni zapleti?

Lasersko pomlajevanje je relativno varen postopek pomlajevanja kože, zapleti so redki. Opisane so pordelost, oteklina, okužba, motnje v pigmentaciji kože. Pazljivost je potrebna že pri izbiri bolnikov, saj je treba biti pozoren posebej pri ljudeh s temnejšo poltjo in aktivnim heretičnim vnetjem.

Nazaj na vrh